Smederna slår på stort – och värvar fler än Woentin

En av Sveriges mest lovande speedwayförare, Alexander Woentin, väljer alltså att lämna Elit Vetlanda för körning i Smederna.

Det här är en värvning som rör upp känslor och jag står väl någonstans mittemellan i åsikten om värvningens lämplighet eller olämplighet. Jag har full förståelse för att Woentin är frustrerad över att inte ha fått fler körtillfällen i elitserien den här säsongen. Konkurrensen är tuff, som sig bör, och nu letar så klart Woentin mer kontinuerlig körning på annat håll. Så långt tycker jag inte det är något konstigt alls.

Om Smederna sedan betett sig omoraliskt eller inte, det är en annan fråga. Finns den där ”gentlemens agreement” som det snackas om – ja, då har de ju uppenbarligen brutit mot den. Att de sedan kommer betala utbildningsbidrag och vad reglementet nu säger, det tar jag förstås för givet.

 

Men jag kan avslöja att Smederna har långt större satsningar på sitt lag till nästa säsong än Alexander Woentin att presentera. Inom kort kommer Fredrik Lindgren bli klar för de regerande mästarna. Jag har väldigt säkra källor på den här uppgiften, och jag skulle bli väldigt förvånad om det inte stämmer.

Dackarna vill förstås behålla sin lagkapten och stjärnsvensk, men de kommer få leta helt nytt eftersom det står klart att även Peter Ljung lämnar (klar för Västervik). Med Pontus Aspgren, Fredrik Lindgren, Alexander Woentin och Andzejs Lebedevs klara för körning i Smederna 2018 är det bara konstatera att det lag som var årets stora överraskning den här säsongen plötsligt får gälla som en av de främsta guldfavoriterna nästa år.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>