Hur ska Dackarna ersätta svenskarna?

Dackarna har de senaste dagarna tappat både Peter Ljung (till Västervik) och Fredrik Lindgren (med största sannolikhet till Smederna).

Man kan förstås ana en viss panik i Målillaklubben som under 2017 var en av klubbarna som hedersamt ställde upp med tre svenskar i precis varenda match.

Framtidsmannen Joel Kling har ännu inte skrivit nytt kontrakt, och även om jag hört det ryktas om att han kan välja Västervik istället, förutsätter jag att han blir kvar i Dackarna. Dackarna satsade på Kling hela vägen under 2017 och så länge Dackarna erbjuder nytt kontrakt (varför de nu inte skulle göra det?) känns det rimligast för Kling att stanna.

Men det behövs förstås en, helst två, mer etablerade svenska förare också.

Jag har källor som säger att Dackarna är väldigt måna om att knyta Kim Nilsson, senast i Masarna, till sig till nästa säsong. Den värvningen verkar logisk på alla sätt och vis.

Masarna ska tydligen tveka på om Nilsson ingår i deras planer för 2018 och jag kan redan här och nu säga grattis till det lag som får honom signad för nästa säsong. Kim Nilsson är nämligen en förare som, om jag var lagledare för valfritt lag, skulle försöka få signad för de kommande tre åren.

Jag tror stenhårt på att Kim Nilsson, som redan har rutin och uppträder proffsigt, tar ytterligare kliv de kommande säsongerna och befäster sin plats bland Sveriges främsta speedwayförare.

Ser man på hela problemet ur Dackarnas perspektiv är Kim Nilsson en förare som man nära på måste signa – åtminstone om klubben har för avsikt att köra med tre svenska förare även nästa säsong.

I övrigt verkar det, om jag ska tro på de uppgifter jag fått, som att Pawel Przedpelski mer eller mindre är klar för körning i Dackarna nästa säsong.

2 kommentarer på “Hur ska Dackarna ersätta svenskarna?

 1. Nils Gunnar Sundell sade:

  De småländska klubbarna kommer att göra en del byten inbördes. Oliver Berntzon bör vara intressant för Västervik och Lejonen. Dackarna hade behövt både Lindgren och Ljung Kommer nu att få ett nästan helt nytt lag. Pawel Przedpelski kan bli en snittraket även om det borttagna andra reservheatet inte gör det lika lätt. Får Lejonen in Kacper Woryna gör de ett fynd. / Nils Gunnar Sundell När ska trupperna vara klara? När tar ESS beslutet om antal svenskar?

  • mm
   Oskar Mörnefält sade:

   Hej Nils Gunnar!
   Det är bara instämma i det du säger!
   Trupperna ska vara klara 1 december (om jag bara minns rätt). Vet inte när det officiella beslutet om antal svenskar kommer men är hundra procent säker på att det fortfarande kommer vara minst två i varje matchtrupp.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>