Grattis Doyle – Vilka kör GP 2018?

Jason Doyle är världsmästare 2017 och ingen i hela världen missunnar honom det, antar jag. I samband med sista deltävlingen, där Doyle stod överst på pallen i själva deltävlingen (något jag inte alls såg komma då jag trodde att han skulle köra på säkerhet för att säkra de där poängen som behövdes) stod det också klart vilka några av förarna blir i GP-serien 2018.

Här är de redan klara förarna:

 1. JASON DOYLE, AUSTRALIEN
 2. PATRYK DUDEK, POLEN
 3. TAI WOFFINDEN, STORBRITANNIEN
 4. MACIEJ JANOWSKI, POLEN
 5. BARTOSZ ZMARZLIK, POLEN
 6. EMIL SAYFUTDINOV, RYSSLAND
 7. MATEJ ZAGAR, SLOVENIEN
 8. FREDRIK LINDGREN, SVERIGE

Förare som kvalat in från GP Challenge:

9. PRZEMYSLAW PAWLICKI, POLEN

10. ARTEM LAGUTA, RYSSLAND

11. CRAIG COOK, STORBRITANNIEN

Potentiella wildcards:

Det är här fakta går över till spekulationer. Fyra permanenta wildcards ska delas ut och här listar jag förarna som JAG, i tur och ordning, tror blir nominerade:

1. GREG HANCOCK, USA

Att en av speedwayens största profiler, som fick säsongen förstörd på grund av skada, får ett av de där fyra wildcardsen tar jag för givet.

2. MARTIN VACULIK, SLOVAKIEN

Vaculik blev nia i ett otroligt starkt startfält den här säsongen och borde rimligtvis erbjudas en plats även till nästa säsong.

3. ANDZEJS LEBEDEVS, LETTLAND

Lebedevs har varit en av världens hetaste förare den här säsongen och gjort stora avtryck i såväl lag-VM som i serierna men krönte framför allt sin säsong med EM-guld.

4. NICKI PEDERSEN, DANMARK

Nicki är Nicki – och jag tycker att han saknats något otroligt i både GP-serien och i elitserien den här säsongen. Inför GP-säsongen fick han ett wildcard men har tyvärr inte kunnat köra många av tävlingarna på grund av svåra skador. Till nästa säsong är han tillbaka i elitserien, tack vare Västervik, och jag hoppas att vi får en se en pånyttfödd Pedersen även i GP-serien.

NOTERINGAR:

Danskarna: Om man väljer att inte ge Nicki Pedersen ett wildcard så kan man åtminstone räkna med att det är någon annan dansk som får det istället. Ingen dansk är i nuläget kvalificerad för 2018 och bästa alternativet till Nicki Pedersen vore förmodligen Peter Kildemand.

Svenskarna: Sedan man införde GP-serien har den alltid bestått av minst två svenska förare. Jag har väldigt svårt att se att den gör det 2018. Antonio Lindbäck har inte visat att han hör hemma där under säsongen. Näst på tur att bli svensk GP-förare anser jag att Linus Sundström är – men jag ser tyvärr inte hur han skulle kunna väljas före någon av ovanstående förare.

Övriga nationer: Jag vill se Vaclav Milik (Tjeckien) i GP-serien, men tror samtidigt att han här utkonkurreras av Vaculik och Lebedevs. Chris Holder är ett långskott som skulle kunna erbjudas en plats av ren gammal vana för arrangörerna.

 

VILKA TROR OCH HOPPAS NI NOMINERAS TILL NÄSTA SÄSONG?

 

 

 

13 kommentarer på “Grattis Doyle – Vilka kör GP 2018?

 1. Nils Gunnar Sundell sade:

  Skarvsjöby Storumans kommun 2017-10-28
  Håller med dig om wild carden. Lebedevs hade en svag avslutning i Polen det är väl det som talar emot honom. 2018 kommer att bli tätt, tätt om platserna 1-8
  Nils Gunnar Sundell har sett Smederna sedan 1949

 2. Artem är bra. Kör bra på vår oval.

  Brady Kurtz positiv överraskning , orange bakhjul med, bra vibbar. Jag kanske får tänka om där.
  Polen, Australien, hur lyckas dom? Suveränt duktiga talanger.

 3. Petter Karlskog sade:

  Tror att Holder får en plats och det ”på bekostnad” av Lebedevs.
  Tycker egentligen inte att Holder förtjänar en plats men tror hans status och sponsring från Monster spelar in här.

  Nästa bloggämne, kanske vilka arenor som får GP-tävlingar 2018?

 4. Jag tror inte att det kommer att bli några ”gamlingar”. Inte Hancock eller Nicki. Det kommer definitivt att bli en dansk. Inga fler Polacker.

  Här är mitt tips:
  Europamästaren Lebedevs (Lettland)
  Vaculic & Milik för att de är Slovak resp Tjeck.
  Leon Madsen (Snitt 5a i Polen) som Dansk

 5. Nils Gunnar Sundell sade:

  ja, då fick vi svaret 1 november. Du Oskar fick in tre av fyra och så det du kallade för långskott Chris Holder. Jag ska drista mig till att tippa ordningen mellan de som fick wild card

  Vaculik
  Nicki
  Greg
  Chris Holder
  Tror ingen av dem blir topp 8 år 2018. Önskar att de får vara skadefria Då får de lämna SGP för att de tog för få poäng

  • mm
   Oskar Mörnefält sade:

   Hej William!
   Det vore absolut en intressant lista att göra och kanske något jag kan pussla ihop när alla trupper är klara 1 december.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>