Om man skulle sparka igång den här bloggen igen

Tjena!

Jag vet att den här bloggen varit lika tråkig som torkad färg (alltså inte ens lika kul som torkande färg) de senaste månaderna.

Men nu ska jag försöka komma igång lite med bloggandet igen.

 

Tre matcher är körda av årets elitserie och hade det inte varit för en relativt stark avslutning av Vetlanda Speedway i Västervik igår hade jag vågat satsa några slantar på att Vetlanda inte vinner en enda bortamatch den här säsongen.

Laget är byggt för sin hemmaplan, vilket inte är så konstigt. Speedway går i mångt och mycket ut på att kontrollera sin egen hemmabana, helst på ett så bra sätt att det räcker till flera bonuspoäng under andra delen av grundserien.

Även om det enda beviset vi har än så länge är en ruskigt imponerande premiär hemma mot Masarna så vågar jag lova att inte många lag kommer åka från Vetlanda med vinster. Smederna är förstås ett jätteprov nästa vecka, men jag är tveksam till om ens de klarar åka från Vetlanda med fler än 45 poäng.

Men räcker det med att vinna hemmamatcherna då? Ja, eftersom sex av åtta lag går till slutspel lär det räcka till slutspel och lite till, typ plats 4. Jag tror nog det är där Vetlanda landar i slutändan, även om det inte skulle bli en enda bortaseger under hela säsongen.

En kommentar på “Om man skulle sparka igång den här bloggen igen

 1. Nils Gunnar Sundell sade:

  Lappland 29 maj
  Det var bra att få se speedwaybloggen.
  Jag kommer att tippa Smedvinst i kväll, men hoppas att Szymon Wozniak kör bra.
  I en sådan match blir Musielak, Jonasson och Rasmus Jensen nyckelförare.
  tar de tolv poäng tillsammans vinner Vetlanda

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>