Övergångstider – här är en förändring varje klubb borde göra

Transferfönstret i speedwayen är öppen och det är nu lagledarna har chans att rätt till sina felbyggen. Givetvis gör många klubbar smartast i att inte förändra något alls, medan andra lag borde se sig om rejält efter förstärkningar.

Här listar jag åtminstone en förare som borde lämna och en förare som borde plockas in i varje elitserieklubb. Håller du med?

DACKARNA
Ut: Pawel Przedpelski (1,077 – 1,083)
In: Joel Andersson (1,156)
Kommentar: Dackarna har ingen förare som underpresterat något värst och har därmed ingen större anledning att plocka bort någon. Kacper Gomolski har ännu inte kört någon match, men det lär väl vara ett led i att de uttagna förarna faktiskt presterat från mycket bra till okej. Måste jag välja att plocka bort en förare får ändå valet falla på Pawel Przedpelski. Han har höjt sitt snitt marginellt, men jag trodde att han skulle rakethöja sig den här säsongen. Jag vet inte riktigt hur det ligger till med Joel Andersson i Masarna, men det känns som att Dalaklubben är villiga att släppa honom om något annat lag visar intresse. Men som sagt, Dackarna gör nog bäst i att inte göra något alls.

SMEDERNA
Ut: Andzejs Lebedevs (1,909 – 1,294)
In: Emil Sayfutdinov (1,648)
Kommentar: Andzejs Lebedevs har ett snitt som gör att mycket ansvar vilar på hans axlar. Han har knappast levt upp till de förväntningarna, men räddats av att bland andra Michael Jepsen Jensen gjort det strålande så här långt. Jag frågade nyligen lagledaren Jerker Eriksson vad han gör för att ha så bra sammanhållning i gruppen och svaret är att se till att ha rätt förare som står bakom en stark lagkänsla. Frågan är om Emil Sayfutdinov verkligen står högre i kurs än Lebedevs där?

INDIANERNA
Ut: Adrian Miedzinski (1,711 – 0,750)
In: Rune Holta (1,676)
Kommentar: Adrian Miedzinski hade en horribel kväll i Indianernas hemmapremiär och nollades över tre heat. Sedan dess har Anders Thomsen tagit över hans plats i laget och levererat storartat. Det lär inte bli enkelt för Miedzinski att slå sig in i laget igen utan skador och därför kanske det är läge för Indianerna att ge sig ut på jakt efter nästa guldklimp. Rune Holta igen.., man kan ju tycka vad man vill om det. Men något lag måste ju plocka in honom – det är tradition.

LEJONEN
Ut: Frederik Jakobsen (1,250)
In: Jaroslaw Hampel (1,828)
Kommentar: Jaroslaw Hampel är redan på väg in men frågan är bara vem som får lämna sin plats till fördel för honom? Jag har lite svårt att se att Fröjd släpper någon av sina ledande förare, utan mer troligt är nog att exempelvis Frederik Jakobsen ryker. Den unge dansken fick chansen i en match med ett poäng på tre heat som resultat. En sjua med Pawlicki, Lahti, Hampel, Drabik, Holder, Tungate och Wennerstam ser väldigt stark ut.

MASARNA
Ut: Joel Andersson (1,156)
In: Martin Vaculik (1,746)
Kommentar: Masarna har blivit fullständigt överkörda i tre av fyra matcher så här långt och det måste finnas någon sorts lätt panik uppe i Dalarna över den svaga starten. Förhoppningsvis plockar något annat lag in Joel Andersson som kommit i kläm, vilket i sin tur skulle öppna för en ny förare i Masarna. Öppnar Masarna då plånboken och plockar in något riktigt stort för att konkurrera med underpresterande Przemyslaw Pawlicki? Martin Vaculik, som är på väg tillbaka från sin skada, skulle kunna vara föraren som antingen presterar själv eller tvingar de nuvarande Masförarna att börja göra det.

ROSPIGGARNA
Ut: Kenneth Hansen (0,550 – 0,667)
In: Mads Korneliussen (1,325)
Kommentar: Det finns knappast mycket att klaga på bland Rospiggarnas förare i säsongsstarten. Gleb Chugunov har ännu inte fått chansen, men jag ser inte att Teurnberg släpper honom utan åtminstone ha sett honom i en elitseriematch i Hallstavik. Om Rospiggeledaren tror att Freddie Eriksson, Tero Aarnio eller Andreas Westlund kan komma in och göra samma jobb som Kenneth Hansen borde det vara han som ryker. Det känns dock ytterst troligt att Rospiggarna inte agerar alls under transferperioden. Korneliussen gjorde en fin match från reservplats för Dackarna i Hallstavik förra året, och skulle rimligtvis kunna funka som en bra backup vid eventuella skador.

VETLANDA
Ut: Tobiasz Musielak (1,357 – 0,700)
In: Adrian Gala (1,250)
Kommentar: Tre poäng på fyra matcher är långt ifrån en katastrof. Ändå har Vetlanda underpresterat så här långt och jag är tämligen säker på att de agerar under övergångsperioden. Musielak är en bra förare under sina bästa stunder men har inte visat så mycket av det och var brutalt under isen i krysset mot Smederna. Gala kan ersätta Musielak rakt av, men än viktigare är att få igång Jonas Davidsson samt att Brady Kurtz tillåts utmana exempelvis Wozniak om en plats i laget på hemmaplan och Laguta på bortaplan.

VÄSTERVIK
Ut: Nicki Pedersen (2,035)
In: Matej Zagar (1,938)
Kommentar: Matej Zagar har redan kommit in som ersättare för Nicki Pedersen under de 28 dagar som han inte är tillgänglig för körning i elitserien. Nickis sjukskrivning är allmänt konstig, även om jag inte tycker Morgan Andersson eller Västervik ska beläggas med skuld i ärendet. Hur som helst har Nicki, genom att åka GP och Polen, men tydligen vara för skadad för elitserien visat hur mycket han bryr sig om Västervik som förening. Zagar har kommit in och gjort det bra – så varför inte fortsätta på det inslagna spåret?

2 kommentarer på “Övergångstider – här är en förändring varje klubb borde göra

  1. Nils Gunnar Sundell sade:

    Intressant: Mina kommentarer Przedpelski skulle jag behålla. Han behöver ta 5 p som reserv så kan han ersätta Andersen eller Berntzon. Berntzon som tydligen blåst sin bästa motor. Smederna behåller Lebedevs. Laget kommer ha konkurrens om ordinarie platserna Aspgren-Buczkowski-Lebedvs-Michelsen. Holta kan bli aktuell för Indianerna om ekonomin tillåter. Lejonen har en friplats. De har någon slag överenskommelse med Oskar Fajfer men han är inte registrerad. Masarna kan eventuellt hitta lite poäng genom att lyfta ut t.ex Linus Sundström och andra reserven och sätta in Czaja och Joel Andersson . Enig om Rospiggarna och också om Vetlanda. Vet inte om du läste min kommentar om Vetlanda-Smederna men Vetlanda är så beroende av de förare som inte är healedare, tror att kan bli fyra av Smålandslagen och då kör de ingen kvartsfinal. Zagar trivs bra på två banor i Sverige, den i Västervik och i Eskilstuna. Behåller Västervik Zagar är Västervik att gratulera /Nils Gunnar Sundell

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>