Tipset – så slutar Vetlanda-Lejonen

Vetlanda tar emot Lejonen på hemmaplan under tisdagskvällen och förutom att lagen möttes för bara en vecka sedan står även bonuspoäng på spel – en kamp som är helt öppen i och med det oavgjorda resultatet förra veckan.

Jag tänkte jag skulle ta upp det här med att skissa upp matchens gång dagen innan fighten – då det är något några av er önskat ska komma tillbaka.

Anledningen till att jag la ner det var egentligen för de nya lottningsreglerna av startspåren, vilket gör det mycket svårare att tippa heat för heat innan matcherna.

Nåväl, jag ger mig på det ändå.

De största funderingarna jag har inför den här matchen är följande:

Tomas H Jonasson – Vilket slag är han i egentligen? Viljan är det inga fel på men det känns som att Jonasson varit rejält under isen alldeles för länge nu. Min känsla är att han måste studsa tillbaka i den här matchen – annars är det faktiskt dags att ge Jonas Davidsson chansen istället.

Brady Kurtz – Gör debut i Vetlanda och alla vet vilka problem det kan innebära. Kurtz har imponerat stort på mig och till och med i de matcher där det blivit skral poängskörd har han faktiskt kört väldigt bra. Det känns som hans åkning bör passa Vetlandas bana väldigt bra.

Jaroslaw Hampel – Kommer tillbaka till Vetlanda som Lejonförare. Proffsigare förare är svårt att hitta så de där känslorna tror jag inte påverkar honom det minsta. Får han till starterna blir han inte omkörd i Vetlanda – problemet är bara att detsamma gäller Vetlandas Artem Laguta och Bartosz Zmarzlik. De fighterna kommer bli stentuffa.

Rohan Tungare – Australiensaren kammade noll senast han var i Vetlanda. MEN! Han kör riktigt, riktigt bra i Vetlanda ändå och i det fallet ljög poängen enormt om hans prestation. Nedan har jag inte mycket poäng på honom, men det är för att han ställs mot väldigt bra förare. Jag blir dock inte förvånad om Tungate hamnar på 7-8 poäng under kvällen.

Timo Lahti – Brukar inte prestera särskilt bra i Vetlanda och har också en jobbig säsong så här långt. Nu är han nere på reservplats och där borde det förstås bli en del poäng. Jag tror han vinner kampen mot Vetlandas reserver, men när han ställs mot Vetlandas ordinarie förare tror jag inte han skrämmer någon.

 

Så, till tipset. Vad tror ni?

 

2 kommentarer på “Tipset – så slutar Vetlanda-Lejonen

  1. Speedway är ju extremt svårtippat. Det räcker ju med att en stjärnåkare står och småsover lite vid startgrinden så ryker alla odds. Vinst tror jag på. Bra att sticka ut hakan lite Oskar, de s.k experterna skriver imorgon när dom vet allt. Artem vs Hampel woooaw.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>