Ett byte som gör Vetlanda starkare – men i längden måste man satsa på sin kapten

Vetlandas lagkapten Szymon Wozniak tvingas till vila på grund av skada och skrivs ut ur truppen i 28 dagar.

Ersättaren blir Vetlandabekantingen Leon Madsen.

Till att börja med är det alltid tråkigt med skador. Men det här är ett byte som borde förstärka Vetlanda rejält under den här perioden.

Fjolårets succéman, Wozniak, har inte alls levt upp till förväntningarna så här långt den här säsongen och har just nu ett löpsnitt på blygsamma 1,222.

Leon Madsen har ett lägre ingångssnitt än vad Wozniak hade och kan därmed ersätta kaptenen i matchtruppen rakt av.

Madsen är en förare som varit stekhet i polska ligan i flera säsonger nu och som hade haft körning i vilket elitserielag som helst om det inte var för andra omständigheter. Snacket går om att Leon Madsen kräver riklig ersättning för körning i elitserien och enligt mina uppgifter är det därför han varit klubblös på svensk mark en tid.

Vad för deal Vetlanda lyckats få till med Madsen under den här 28-dagarsperioden vet jag inte, men gissningsvis har dansken gått med på en viss rabatt gentemot de stålar han normalt skulle kräva.

 

Hur som helst. Leon Madsen är i grunden en väldigt bra och underskattad förare. Han kan Vetlandas bana bra och hittar även runt bra på de flesta ovaler i vårt land. Med tanke på Wozniaks sviktande form tror jag att Vetlanda kommer få ett lyft under den här perioden som innefattar fyra matcher, varav dubbelderby mot Dackarna.

 

Däremot håller jag det som ytterst otroligt att Leon Madsen blir kvar i Vetlanda mot slutet av säsongen, om det inte uppstår nya skador eller om Wozniaks skada inte hinner läka i tid.

Vetlanda har ett väldigt gott öga till Szymon Wozniak – och gör helt rätt i att ha det. Man har utsett honom till lagkapten och dessutom finns det stor potential i den polske föraren. Min gissning är att Wozniak blir en del av Vetlanda Speedway under väldigt lång tid framöver.

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>