Visst tänker väl Morgan Andersson annorlunda den här gången?

Det var ju inte så värst längesedan Västervik var i Vetlanda och förlorade med 36-54.

På tisdag kommer de till Vetlandaovalen igen, men en självklar förhoppning om att få till ett bättre resultat för att ge sig själv bra förutsättningar att tvåla dit Vetlanda när lagen möts i Västervik en vecka senare.

Hur som helst, när Morgan Andersson tog ut laget inför omgång 12 valde han att satsa på bland andra Nikolai Klindt och Patrick Hougaard. Det är förstås inga större fel med den tanken då båda de danska förarna kört för Vetlanda och borde ha viss hum om banan, speciellt Klindt har ju faktiskt kört riktigt bra i Vetlanda vid flera tillfällen.

Men den här gången borde Morgan Andersson tänka om. Jag tar det mer eller mindre för givet att han ställer upp med samma formation som var och körde över Indianerna i Kumla senast.

 1. Martin Vaculik
 2. Peter Kildemand
 3. Nicki Pedersen
 4. Bartosz Smektala
 5. Peter Ljung
 6. Anton Karlsson
 7. Mikkel Bech

Den laguppställningen är inte bara logisk för att de här sju förarna har kört hem de två senaste matcherna för Vetlanda. Den är även logisk eftersom Bartosz Smektala tidigare visat att han hanterar Vetlandabanan väldigt bra. I 70-årsracet för två år sedan tog han sig till final, men framför allt är Bartosz och Vetlanda kombinationer som vanligtvis fungerar utmärkt.

Vidare tror jag inte Morgan Andersson funderar på att ställa över Peter Kildemand till fördel för någon annan. Klindt och Hougaard, som i så fall skulle vara alternativen, har endast kört matchen i Vetlanda under säsongen och imponerade inte något speciellt.

 

När det gäller Vetlandas laguppställning finns det inga tvivel om hur lagledningen tänker, så vida inte det sker krascher och skador under helgen som kommer. Wozniak var inte dålig i Avesta, men det råder inga tvivel om att exempelvis Kurtz och Madsen är hetare förare för tillfället. Vidare lär laget inte ha några problem att få tillbaka Artem Laguta som stått över de två senaste matcherna.

Det känns helt självklart att uppställningen blir som följer:

 1. Artem Laguta
 2. Brady Kurtz
 3. Leon Madsen
 4. Tomas H Jonasson
 5. Bartosz Zmarzlik
 6. Magnus Karlsson
 7. Ricky Kling

3 kommentarer på “Visst tänker väl Morgan Andersson annorlunda den här gången?

 1. Det gjorde han Oskar. Du får inte ge honom så bra tips 😊
  Sen kvartsfinalen.
  Jag saknar hjelmland. Jag saknar miskowiak. Alla klagar på thj som vanligt. Jag gillar honom iallafall. Ge honom motorer och självförtroende istället. I serien. Varför inte jd? Nu lär han väl be vetlanda dra åt pipsvängen. Vetlanda har bakbundit sig själva. Sen banan.
  Varför hellre match än seger?
  Har aldrig förstått det resonemanget. Preparera bort sitt enda överläge mot ett så pass bra lag som västervik tyder på övermod. Och kan i slutändan avsluta säsongen. Börja hemma kan jag köpa. Men inte det.
  T.o.m speedway professorerna tycks kunna göra fel. Så Oskar, kör hårt. Kritisera.
  Sen som micke k sa. Det krävs 46 poäng och de är människor. Bra sagt, och säkert läst oxå.

  • mm
   Oskar Mörnefält sade:

   Hej Tommy!

   Ja, det där tipset bjöd jag på =)
   Jag tänker likadant som dig. Vetlanda är för svaga på reserven som det ser ut nu. Olyckligt med Hjelmland såklart och både Magnus Karlsson och Ricky Kling gör såklart så gott de kan. Men jag har en känsla av att det också blir Vetlandas fall i slutändan. Kolla bara på Västervik. Utan att förringa Peter Kildemand så visar hans skada vad en bra och stabil reserv kan ha för betydelse när Mikkel Bech kom in och levererade storartat.

   Och Jonas Davidsson, nä där har Vetlanda förmodligen bränt sina broar för längesedan.

   Jag blev också väldigt förvånad när jag såg banan i Vetlanda inför matchen. Tycker det säger en hel del om hur oroad klubben själv är för speedwayens framtid i staden.
   Hur som helst så tycker jag att resultatet i den första matchen gör att det är upplagt för en riktig rysare i Västervik på tisdag. Kommer på mig själv att gå och längta lite efter den matchen – det var ganska längesedan jag kände så för en match i elitserien. Det är inte kört för Vetlanda, men de slår helt klart ur underläge nu.

   • Tack Oskar.
    Först av allt. Bech suverän.
    6 förare och oavgjort.
    Det händer inte ofta. En eloge till Västervik.
    Reserverna kommer nog bli vårt fall. Så är det nog. Allt har varit nödlösningar på sistone känns det som.
    Jag kommer bita på naglarna hela tisdag kväll känns det som. Vi , vetlanda supportrar är dom mest bortskämda av alla. Andra suportar skulle ge ett lillfinger eller två för hälften av våra framgångar och medaljer.
    Måste tro dock. Måste.
    46 poäng.
    Kanske kanske. Gör västervik samma misstag som vi gjorde. Och preppar banan för regn.
    Samtidigt. Alla förare är yrkesmän. Slarv är ej aceptabelt i en vinnarsituation. Nä, vi kommer vara tvungna att kriga rakt in i kaklet. 1 chans på 3 tror jag. Vi kommer inte kunna toppa bort reserverna heller. Kan förare 1-5 göra något mirakulöst?
    På tisdag får vi se 😊

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>