Kvartsfinaltankar och tips

Även om det känns som att grundserien rullat på i rekordfart känns det gött att säga att slutspelsmatcherna äntligen är här. Rospiggarna tog ju sig bekant om Smederna i sista omgången – vilket gjorde att Smederna fick välja kvartsfinalmotståndare mellan Indianerna och Västervik. Det valet föll på Indianerna.

Jag snackade med Västerviks Peter Ljung tidigare ikväll och han var faktiskt förvånad att Smederna valde Indianerna och inte Västervik.

– De har ju slagit oss två gånger den här säsongen. Så jag blev lite förvånad när vi fick Vetlanda.

Men men, där är vi. Nu tänkte jag titta lite närmare de båda inledande kvartsfinalmatcherna som körs under tisdagen.

Indianerna-Smederna

Indianerna är svårbedömda, tycker jag. Tai Woffinden går i bräschen för den där ”ingen vet var vi står-känslan” och har gått följe av förare som Protasiewicz och Bjerre. Alla Indianernas ledande förare är stjärnor om de har en bra kväll, men kan dippa rejält om det inte stämmer. Indianerna avslutade serien med ett riktigt magplask och pusslar om en del i laget. In kommer exempelvis Kacper Gomolski som värvades från Dackarna under säsongen och som hade en relativt blygsam hemmadebut för Indianerna för några veckor sedan. På reservplats kommer Simon Gustafsson in i laget. Han har inte kört en enda match hittills i år. Att gå rakt in i en kvartsfinal blir sannerligen inte enkelt.

Kollar man på Smederna har de en oerhörd jobspost i Fredrik Lindgren som kraschade i Polen för några dagar sedan och som märkbart inte var sitt rätta jag i GP-tävlingen i helgen. På Smedernas hemsida aviserar man att man tänker köra Riders Replacement för honom. Övriga laget är inte mycket att säga om, alla dessa sex förare kan leverera på Sannahed.

Här har jag skissat lite på matchen. Noterbart är att jag känner mig en aning taskig mot Mikkel Michelsen, som ju faktiskt är duktig i Kumla. Men men, jag körde på känsla och så här blev det.

 

Vetlanda-Västervik

Vetlanda hade en bekväm avslutning på serien och vann klart trots att man kunde undvara både Leon Madsen och Artem Laguta i avslutningen. Nu byts grundserie mot slutspel och de båda stjärnorna är tillbaka. Lagledningen säger själva att Szymon Wozniak knackar på dörren till laget – men nej, så länge de här sju förarna är friska och hela tror jag inte Wirebrand och Karlsson ens har en liten fundering att pussla om det minsta. Har man chans att ställa upp med fyra heatledare gör man det.

Västervik har ett intressant lag som verkligen skulle kunna leverera i just Vetlanda. Eller, de skulle kunna leverera i Vetlanda om det inte var just Vetlanda de mötte, kanske. Många av förarna hittar runt bra men när motståndet är de fyra heatledarna (som jag nämnde ovan) ska det åtminstone inte kunna räcka till seger.

Västerviks chans är förstås att hålla nere siffrorna till under tio poängs underläge och hoppas att Vetlanda får samma magknip i Västervik som de fick i inledningen av serien. Någon annan möjlighet att Västervik tar sig vidare ser jag faktiskt inte även om Vaculik, Ljung och Smektala är förare som Vetlanda lätt skulle kunna tänka sig att plocka in i egna laget. Jag vill slå ett litet slag för unge Anton Karlsson också. Jag är inte snäll mot honom i mitt tips, men säger istället att han är en av våra svenska förare att verkligen hålla koll på på lite längre sikt.

En kommentar på “Kvartsfinaltankar och tips

  1. Nils Gunnar Sundell sade:

    Hej! Jag börjar med Vetlanda. Där har jag 51-39 och exakt samma siffror på de tre första hos Vetlanda Jag tror Anton tar en poäng från Ricky Kling. Något fler poäng på Nicki färre på Vaculik.
    Indianerna – Smederna 44-46 Michelsen tar 10 på sex heat! (hoppas jag) Visst jag håller på Smederna och Michelsen är min favorit Jag har sett Michelsen göra fantastiska heat och är hans cyklar i ordning så kan han köra som nummer tre. Gissar att Smederna börjar med Iversen i första heatet. Han har just avslutat i King Lynn Stars för kvällen

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan använda följande HTML-taggar och -egenskaper:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>